tiistai 3. tammikuuta 2012

Go out, work out, look good!

6. Päivä (day)
Paino (weight) 72,3kg (-2,2kg)

Tänään tuli hieman takapakkia, mutta ei hätää näitä sattuu. Syy 300g painon nousuun voi olla graavilohessa, jota eilen söin. Sehän on aika suolaista, joten en yhtään ihmettele nesteen kertymistä. Ei muuta kuin uuteen nousuun (mieli) ja paino laskuun!

Eilen oli hieman voimaton olo, liekkö se sitten johtunut siitä tankotanssista. Siinä kuitenkin käytetään lihaksia ihan eri tavalla kuin normaali elämässä. Voimattomuus ei kuitenkaan hirveästi häirinnyt. Parhaiten sen huomasi portaita noustessa ja lapsia nostellessa.

Uusimmassa Fit-lehdessä oli artikkeli "10 syytä, miksi sinun kannattaa aloittaa kuntosalitreeni"

1) Kiinteyttää tehokkaimmin. Kuntosalitreeni kasvattaa ja muokkaa lihaksen muotoja. Samalla se polttaa kehosta rasvaa. Aerobinen harjoittelu taas vaikuttaa rasvakudokseen, mutta ei lihasmuotoihin. Siksi lihakset tuntuvat usein löysiltä ja roikkuvilta, jos treenit koostuvat pelkistä lenkeistä.
...lihaksen tehokkaaseen muokkaamiseen ja kiinteyttämiseen tarvitaan alle 15 toiston sarjoja. Pidemmillä sarjoilla...osa lihaksesta lintsaa koko treenin.


Olin ajatellut muuton jälkeen ottaa itselleni ryhmäliikuntaan kuukausikortin, mutta näyttääpä siltä, että taidan myös piipahtaa siellä salin puolella rautaa vääntämässä aika ajoin :).

2) On hauskaa. Istuskelu - siis ajan haaskaaminen - on tylsää. Siksi salilla kannattaa tehdä liikepareja...ta kiertoharjoituksia. Eri lihasryhmiä voi tehdä vuorotellen niin, että pidät välissä vain 15-20 sekunnin tauon. Pääasia on, että tietty lihasryhmä saa lepoa noin puolitoista minuuttia.

Sohvaperuna vastaa, että sohvallakin on kivaa!

3) Polttaa tehokkaasti rasvaa. Salitreeni polttaa yllättävän tehokkaasti rasvaa. Parin kolmen kuukauden voimaharjoittelu hävittää kropasta 1-2 kiloa rasvaa, vaikka et edes vahtisi syömisiäsi. Kuntosalitreeni saattaa hyvinkin olla juuri se tekijä, joka käynnistää paikalleen jämähtäneen rasvanpolttosi uudelleen.

Lukekaa toi alleviivattu kohta...tää on niin mun juttu!

4) Kiihdyttää aineenvaihduntaa. Tämä tapahtuu kahdella tavalla. Tunnetumpi niistä liittyy lihasmassan kasvamiseen. Kilo salilla hankittua lihasta polttaa vuorokaudessa noin 20 kilokaloria...Vielä merkittävämpää on salitreenin lyhytkestoinen vaikutus aineenvaihduntaan. Napakka treeni nostaa aineenvaihduntaa jopa 72 tunnin ajaksi. Tässä ajassa voi kulua jopa 300 ylimääräistä kaloria. (Kaksi treeni kertaa vikossa vastaa 57:ää kerroshampurilaista vuodessa!) Jos käyt salilla, voit siis syödä enemmän lihomatta.
Hampurilaisia...mmmmm!!!

5) Kehittää nopeasti. Fyysisen kunnon osa-alueista voimaa on helpoin kehittää. Pari kolme kertaa viikossa treenaamalla voimatasot nousevat liikkeessä kuin liikkeessä 20-30 prosenttia ensimmäisen kahden kolmen kuukauden aikana. Useinmiten voima kasvaa vielä nopeammin.

Veikkaan, että tästä olisi suurta hyötyä tankotanssissa...varsinkin kun mun kädet ja ylävartalo ovat ne heikoimmat.

6) Tehostaa juoksua ja muita aerobisia lajeja. Kuntosalitreeni on loistava tapa tehostaa kestävyystreeniä. Kun vahvistat lihaksiasi lyhyillä sarjoilla, paranee kestävyystreenien taloudellisuus - pystyt juoksemaan tai hiihtämän kovempaa samoilla sykkeillä.

Eli itseni tuntien jatkaisin tankotanssin harrastamista, lisäisin mukaan salitreeniä loppu keväästä ehkä harkitsisin sitä juoksua.

7) Parantaa kehonkuvaa. Näkemys omasta kehosta on osa ihmisen itsetuntoa. Treenaaminen parantaa kehonkuvaa ja sitä kautta myös itsetuntoa.

No täytyy sanoa, että kuljin ryhdikkäämmin olleesani sinkku, mutta body pumpilla saattoi olla osuutta asiaan. Voin vaikka vannoa, että sillin mulla oli paremmat core-lihakset, kuin nyt. Raskaudet saa ihmeitä aikaan! (Core-lihasten löystyminen.)

8) Parantaa terveyttä. Tutkimusten mukaan salitreenillä on kuitenkin pitkä lista terveysvaikutuskia: parantaa veren rasva-arvoja, laskee lepoverenpainetta, vahvistaa sydäntä ja luustoa, ehkäisee liikuntavammoja, parantaa verensokerin hallintaa.

Mitäpä tuohon enää lisäämään...ei muutaku salille!

9) Sopii kaikille.
Kuntosali ei ole bodareitten ja fitnessmimmien valtakunta.

Eli tämmösellä pömppämahaisella, isolla takamuksella varustetulla pulkannarulla on mahkuja mennä nosteleen RAUTAA!

10) On helppo oppia. Uusien kuntosalien laitteita on erittäin helppo käyttää, ja ne sopivat kaikenkokoisille. Laitteissa on hyvät opastekuvat, ja melkein kaikilta saleilta saa ohjauspalveluja.

Mä voisin ottaa semmosen hyvännäköisen personalrainerin mua opastamaan. Ja ne ketkä nyt ajattelee, että parisuhteessa ja kahden lapsen äiti! Väitän, että flirttauksella on myös positiivisia terveysvaikutuksia ;)

(Siinä artikkeli hieman lyhennettynä versiona.



Ei kommentteja: