sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Les Mills gives me the chills!

Perjantaina käydessäni tankotanssissa haikailin salini järjestämien Les Mills ryhmäliikuntatuntien perään. Olen aikoinani ollut erittäin fanaattinen Body pumppaaja. Parhaimmillaan kävin 4-6 kertaan viikossa ryhmistunneilla ja useinmiten se oli BodyPump.
Nyt päätinkin, että ennen muuttoa otan kunnon rykäsyn (ostin 10-kortin) tätä liikunta rääkkiä, sillä kotona en OIKEASTI saa mitään tehtyä. Ei riitä motivaatio ja sitten on noita häiriötekijöitä (lue:muu perhe). Lisäksi mulla iskee hirveä kilpailuvietti noilla tunneilla: hyppään korkeammalle, vedän kovempaa tai pistän enemmän painoja kuin vieruskaveri. Tämä on itselleni terveellistä, sillä nostan sillä aina sitä oman jaksamisen rimaa ja muutaman kerran jälkeen huomaan, että tankoon tosiaan voi lisäillä niitä painoja taas.

Ens viikkoni näyttää siis tältä:
MA: BodyPump
KE: BodyJam
TO: BodyBalance
SU: Tankotanssi

Ihanaa, että noita Les millissin ryhmiksii on samassa paikassa ku tankotanssia. Harmittaa ihan hirveesti, että muutetaan nyt kun juuri löysin tuon uuden salin! Tankotanssin opetuksen taso on todella hyvä ja vuoden vaihteen jälkeen lukujärjestykseen on tullut enemmän eritasoisia tunteja.

Tässä kuunnellessa näiden jumppien soittolistoja avaan hieman mitä nämä edellä mainitut ryhmikset pitävät sisällään.

BodyPump
BodyPump muokkaa, kiinteyttää ja vahvistaa koko kehoa. Pienet painot ja pitkät sarjat polttavat rasvaa ja lisäävät voimaa. Pumppi on yksi maailman nopeimmista tavoista päästä hyvään kuntoon, sillä se haastaa kaikki suuret lihasryhmät yhden tunnin aikana.
Ohjelma vaihtuu muusiikkeineen kolme kuukauden välein, näin lihakset eivät pääse tottumaan liikesarjoihin. Kun liikkeet alkavat tuntua helpommilta on aika laittaa lisää painoja tankoon. Sinä päätät treenisi kovuuden.




BodyJam
BodyJam on aerobinen treeni, jonka aikana pääset nauttimaan tanssin hurmoksesta. Tunnin tarkoituksen on pitää hauskaa ja saada hiki virtaamaan uusimmilla tanssityyleillä ja soundeilla. Ohjaaja vie sinut läpi asenteella tämän 55 minuuttisen treenin. Joten nappaa ystäväsi mukaan, menkää salin eteen ja antakaa palaa!
Tunti aloitetaan lämmittelyllä, jonka jälkeen opettaja näyttää vaihe vaiheelta kaikki liikkeet. Nämä yhdistellään pieniksi sarjoiksi ja loppu tunnista vedetään koko koreografia läpi sykkeellä.

Toi eka biisi sai mut jo sheikkaan bootia :)



 BodyBalance
BodyBalancessa on viitteitä Tai Chistä, joogasta ja pilateksesta. Se lisää joustavuutta ja voimaa jättäen mielesi seesteisen harmoniseksi. Keskittyminen, kontrolloitu hengittäminen ja tarkasti suunnitellut sarjat venytyksiä, liikkeitä ja asentoja rentouttavan musiikin tahdissa saattavat kehon tasapainoon.


Let's workout!

Ps. Vastaisuudessa päivitän noita paino ja mittaustuloksia viikon välein eli torstaisin. Ajattelin, että keskiviikko voisi tulevaisuudessa olla mun vakari protsku päivä sitten kun pääsen tavotepainoon. Kuvia postailen VÄHINTÄÄN kerran kuukaudessa, jotta näette tulokset (tai niiden puuttumisen).

2 kommenttia:

Sanelma kirjoitti...

oot kyllä ahkera! mä kävin viime viikolla kerran salilla ja ensi viikolla nostan tavoitteeni peräti kahteen kertaan:) (salaa toivon että ehdin ja jaksan enemmänkin;))

Jinx kirjoitti...

Mä tykkäisin kyllä urheilla, mutta juuri noi lastenhoidolliset ongelmat. Toki liikkua voi lastenkin kanssa, mutta mulle tuo on sitä omaa aikaa.
Jos on joku oikein aktiivinen kaveri niin sen "imuun" on helppo lähteä kun ei kehtaa kieltäytyä :). Samalla sitä sitten huomaa, kuinka oma kroppakin alkaa kaipaamaaan sitä liikuntaa vaan lisää ja lisää.