perjantai 6. tammikuuta 2012

My name is Bacon, Kevin Bacon

Takana on kaksi päivää proteiini+kasvis sekoitusta. Ihanaa! Olen syönyt ruokaisia salaatteja pari päivässä? Tänään sain inspiraation blogista My project: Me:stä - pekonisalaatti. Olin eilen käynyt kaupassa ka ihan tarkoituksella käynyt jokaisen hyllyn läpi tarkastellakseni ruoka-aineita dukan diettiini.
Aikaisemmin olen ottanut ruokahyllystä mitä mieli tekee, joten nykyään joudun tutustumaan ravinto sisältöön huolellisemmin. Lihaväliköstä löysin ystäväni HK:n Amerikan pekoni fileen.
100g sisältää
Energiaa 160 kcal
Proteiinia 21g
Rasvaa 9g
Hiilihydraatteja 0,3g (josta sokereita 0,3g)
Ravintokuituja 0g
Natriumia 0,9g
Suolaa 1,9g

Pekonisalaatin ohje

Kourallinen jääsalaattia
Muutama kirsikkatomaatti
Keltaista paprikaa
N.5 cm kesäkurpitsaa
1/2 sipuli
1pkt pekoni filettä (120g)
3-4 pientä herkkusientä

Revi salaatti käsin lautaselle, hienonna paprika ja puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa pekoni pienempiin paloihin ja paista pannulla, lisää hienonnettu sipuli, kuutioitu kesäkurpitsa ja siivutettu herkkusieni. Fileestä ei paljoa rasvaa irronnut tuon määrän paistamiseen, joten lisäsin pannulle hieman vettä.
Kaada paistetut aineet salaatin päälle.

Itse laitoin vielä kolme teelusikallista kermaviilikastiketta, jonka olin valmistanut edellis päivänä erinäisiä mausteita käyttäen.

2 kommenttia:

Sanelma kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta tuo salaatti, menee kokeiluun. Tuntuu niin hassulta että voi laihduttaa ja silti syödä pekonia:) Mutta tuo on kyllä varmasti salaatti, joka tekee kylläiseksi!

Jinx kirjoitti...

No kyllä tuli kylläinen olo! Rasvaahan ei tässä dieetissä käytetä. Liha tosiaan saa olla sitä 10%:sta ja sitähän tuo filee nimenomaan oli. Muista tarkistaa tuoteseloste, sillä rasvaisempiakin pekoneita löytyy.
Nälkää en ole kyllä joutunut näkemään ja näin ollen sellaista nälän aiheuttamaa ärtymystäkään ei ole ollut. Hyvä ruoka, parempi mieli! I'm loving it!